BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Bruce Nauman

(Indiana, USA, 1941) Invloedrijke kunstenaar van installaties , performances , sculpturen , tekeningen, video en teksten-in-neon.
Zijn werk gaat over basale mens-zijn condities. Hij is op zoek naar verborgen drijfveren van het bestaan. Zijn zeer uiteenlopend werk, vooral neonwerk (zoals van Dan Flavin ) en tekeningen met sophistische woordspelingen (zoals van Barbara Kruger), doet pop-art-achtig aan maar onthult soms onverwacht diepzinnige noties.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop