BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Chéri Samba

(1956) Pseudoniem van de schilder Samba Wa Mbimba N'Zinga uit Zaïre. In zijn verhalende schilderijen over het dagelijks leven in Zaïre, waarbij hij zich inspireert op reclameborden, geeft hij een ironisch commentaar op actuele problematiek, zoals corruptie en prostitutie. Sinds zijn deelname aan de Parijse tentoonstelling Magiciens de la terre (1989) werd hij tot een van de bekendste Afrikaanse kunstenaars. In 2005 kreeg hij de Prins Claus Prijs.
Zie ook wereldkunst .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop