BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Cobra

Samentrekking van Copenhagen, Brussel en Amsterdam. Een strijdvaardige culturele beweging, begonnen door Deense, Nederlandse en Belgische beeldend konstenaars die zich tussen 1948 en 1951, dus kort na de Tweede Wereldoorlog, gingen afzetten tegen verstikkende conventies en onbeweeglijke tradities in schilderkunst en dichtkunst. Niet alleen schilders zoals Alechinsky , Appel , Constant , Corneille en Jorn maar ook beeldhouwers (zoals Tajiri ) en experimentele dichters zoals Lucebert maakten deel uit van de beweging.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop