BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

constructivisme

In Rusland tussen 1910 en 1920 ontstane stroming in de beeldende kunst en architectuur waarin het gaat om het meetbare, het zuiver-objectieve en het praktische, gebaseerd op geometrische vormen. Kreeg gestalte in het werk van Vladimir Tatlin. Bij hem sloten zich na de revolutie de gebroeders Pevsner en El Lissitsky aan. In het westen is de stijl vooral van invloed geweest op de toegepaste kunst (Bauhaus ). Door het Sovjet regime kwam in Rusland zelf hun activiteit in de jaren twintig tot stilstand.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop