BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

David Hockney

(1937) Engelse kunstenaar die sinds 1964 in Californië woont. Stond aan de wieg van de Engelse versie van de pop-art . Zeer bekende alleskunner, die de lievelingsartiest (van de jet-set) in California genoemd mag worden. Onvermoeibare schepper van beelden van edelkitsch en camp, van hedonistische leegte en vermoeiende kunstmatigheid. Hockney combineert een verfijnd esthetisch talent met een feilloos gevoel voor publiciteit. Hij beoefent alle denkbare beelddragers die hij voorziet van autobiografisch getinte kunstuitingen in een homo-erotisch kader.
In 2002 verraste Hockney met een opmerkelijke publicatie over de in de Renaissance gebruikte technieken om de uitgebeelde werkelijkheid zo nauwkeurig en precies mogelijk te schilderen.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop