BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

David Hockney

(1937) Engelse kunstenaar die sinds 1964 in Californië woont. Stond aan de wieg van de Engelse versie van de pop-art . Zeer bekende alleskunner, die de lievelingsartiest (van de jet-set) in California genoemd mag worden. Onvermoeibare schepper van beelden van edelkitsch en camp, van hedonistische leegte en vermoeiende kunstmatigheid. Hockney combineert een verfijnd esthetisch talent met een feilloos gevoel voor publiciteit. Hij beoefent alle denkbare beelddragers die hij voorziet van autobiografisch getinte kunstuitingen in een homo-erotisch kader.
In 2002 verraste Hockney met een opmerkelijke publicatie over de in de Renaissance gebruikte technieken om de uitgebeelde werkelijkheid zo nauwkeurig en precies mogelijk te schilderen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop