BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Edward Kienholz

(1927-1994) Belangrijk sociaal geëngageerd ontwerper van environments oftewel omgevingssculpturen: kunstzinnige vormgevingen van bepaalde ruimtes (kamers, café‘s, openbare ruimtes) dikwijls met verwijzing naar sociaal of menselijk leed en naar de wegwerpcultuur en de “dark side“ van de Amerikaanse samenleving.
Het Stedelijk Museum is in het bezit van “The Beanery “, een eetcafé dat de bezoeker kan betreden. Hij wordt geconfronteerd met een tiental “klanten “ die klokken in plaats van hoofden op hun schouders dragen terwijl door een geroezemoes van stemmen een jukebox jengelt en er een vreemde geur hangt.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop