BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Erich Heckel

(1883-1970) Duitse expressionistisch beeldend kunstenaar van olieverf schilderijen, grafisch werk en aquarellen. Hij was mede oprichter en prominent lid van Die Brücke , een kortstondige kunstenaarsbeweging in Dresden, aan het begin van de twintigste eeuw. Zijn werk is voorbeeldig voor het werk van die groep en wordt gekenmerkt door gewaagde kleurcombinaties, kleur contrasten en scherp afgelijnde objecten, waarin de invloed van de Afrikaanse stammenkunst duidelijk is. Lithografieën en houtsneden vormen een belangrijk deel van zijn werk.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop