BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Eva Hesse

(Hamburg (D) 1936, New York 1939 – 1970). In een kort, maar veelbewogen leven en opgeleid aan de Yale School of Art werkte zij in de New Yorkse art-scene binnen het toen heersende strakke en bloedeloze minimalisme . Hesse betrok echter nieuwe materialen in haar werk en paste typisch vrouwelijke vaardigheden toe zoals weven en vlechten. Mede door surrealistische en expressionistische ondertonen leidde dit tot een meer vrouwelijke en poëtische nieuwe richting in het minimalisme. Zij was goed bevriend met Sol Lewitt .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop