BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Fluxus

Kunstbeweging in de jaren zestig van manifestaties, happenings en publicaties. Men was de mening toegedaan dat de wereld gezuiverd moest worden van alle kunst door beroepskunstenaars. Men gaf de voorkeur aan groepsactiviteiten en organiseerde bijvoorbeeld een reeks festivals in verschillende landen, waaronder Nederland, waar niet-instrumentale of 'concrete muziek' ten gehore werd gebracht: geluiden uit het dagelijks leven zoals van pannen en vallende voorwerpen. Er viel ook te luisteren naar 'events': alledaagse voorvallen zoals het uit- en aandoen van een lamp.
De bedoeling was een wisselwerking tot stand te brengen tussen kunst en het dagelijks leven.
Zie ook Wim T. Schippers .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop