BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Georges Rouault

(Parijs 1871-1958) Men kan Rouault met evenveel recht een fauvist noemen als een expressionist . Zijn uitgesproken krachtige kleuren verwijzen naar Derain *6913], de donkere contouren en het dramatisch kleurenschema doen denken aan kunst van Die Brücke en aan glas-in-lood ramen, een techniek waarin de kunstenaar zich evenzeer had bekwaamd. Zijn motieven liggen in de tragikomische aspecten van podiumkunstenaars, zoals clowns en acrobaten, maar ook in die van gekroonde (kerk-)vorstenhoofden.
Rouault was een van de weinige moderne kunstenaars die zijn kunst gebruikte als uitdrukkingsmiddel voor religieuze gevoelens.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop