BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Georges Rouault

(Parijs 1871-1958) Men kan Rouault met evenveel recht een fauvist noemen als een expressionist . Zijn uitgesproken krachtige kleuren verwijzen naar Derain *6913], de donkere contouren en het dramatisch kleurenschema doen denken aan kunst van Die Brücke en aan glas-in-lood ramen, een techniek waarin de kunstenaar zich evenzeer had bekwaamd. Zijn motieven liggen in de tragikomische aspecten van podiumkunstenaars, zoals clowns en acrobaten, maar ook in die van gekroonde (kerk-)vorstenhoofden.
Rouault was een van de weinige moderne kunstenaars die zijn kunst gebruikte als uitdrukkingsmiddel voor religieuze gevoelens.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop