BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Giorgio de Chirico

(1888-1978) Italiaanse schilder, geboren in Athene. Zijn werk ademt een melancholieke en raadselachtige sfeer die herinneringen oproept aan decors uit de klassieke oudheid. Het magische van deze sfeer wordt soms op een bizarre manier nog versterkt door het toevoegen van banale objecten die zo op het oog niets met het (klassieke) onderwerp te maken hebben. Sfeer en stijl kunnen worden aangeduid als metafysische schilderkunst, waarin alledaagse voorwerpen met een aura van verborgen mysterie worden omgeven. Hoewel geen surrealist in strikte zin heeft hij veel invloed gehad op het surrealisme en op het magisch realisme .

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop