BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Günther Förg

(1952) Bekend Beiers schilder, fotograaf, graficus en beeldhouwer. Zijn schilderijen van soms grote afmetingen zijn geïnspireerd door de Amerikaanse 'Colourfield-painting', maar Förg’s eenvoudige serene kleurstroken zijn transparanter en minder beschouwend dan bijvoorbeeld het werk van Rothko.
Förg ontwikkelde daarnaast als fotograaf een grote interesse in monumentale moderne architectuur in verschillende wereldsteden, waarvan hij indrukwekkende foto’s maakt.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop