BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Jannis Kounellis

Jannis Kounellis (1936 - 2017) was een in Griekenland geboren beeldhouwer. Vanaf de jaren vijftig tot zijn dood woonde hij in Rome. Hij was een belangrijke mede-grondlegger van de arte povera , zoals een kunstcriticus deze Italiaanse stroming noemde.

Kounellis maakt vooral gebruik van natuurlijke materialen zoals steenkool, jute, rijshout, staal, steen, houtskool en vuursporen. Zijn installaties beogen niet als kunstwerk iets voor te stellen, maar het wezen en de zuiverende werking van de materie zelf aan te duiden. De installaties verwijzen dikwijls naar verloren gegane archaïsche thema’s zoals in Griekse tragedies. De exposities van Jannis Kounellis worden soms opgeluisterd door theatrale mise-en-scènes.

afbeeldingen

 

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop