BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Juan Gris

(1887-1927) Spaans-Franse kubistische schilder van vooral stillevens. Was aanvankelijk reclame tekenaar, maar werd onder directe invloed van zijn huisgenoot en landgenoot Picasso een belangrijk en kundig exponent van het kubisme , dat hij in zijn werk combineerde met een gloedvol kleurenpalet. Hij ontwierp eerst de struktuur van het schilderij in een krachtige geometrische opbouw en paste daarna het onderwerp in. Deze werkwijze, waarin hij op eigen manier het synthetisch kubisme toepaste, beïnvloedde in een later stadium de ontwikkeling van de non-figuratieve kunst.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop