BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Luc Tuymans

(Antwerpen 1958) Belangrijke postmoderne schilder, die zijn best doet om in zijn werk iedere schijn van glamour of raffinement te vermijden. Zijn kleuren zijn flets en goedkoop, zijn vormeloze beelden ogen klungelig. Ieder schilderij concentreert zich op één bepaalde figuratie waarin een in de geschiedenis verstopte, gruwzame bijzonderheid uit het menselijk bestaan langzaam vorm krijgt in het oog van de beschouwer. Tuymans geeft aan veel van zijn intrigerende schilderijen een heel speciale lichtwerking, soms lijkend op een overbelichte foto. In andere gevallen doen de merkwaardige licht/donker contrasten denken aan fotonegatieven. Hij komt dicht in de buurt van het werk van Gerhard Richter .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop