BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Maria Elena Vieira da Silva

(1908-1992) Van geboorte Portugese maar het grootste deel van haar leven in Frankrijk wonende en werkende schilderes van abstracte schilderijen op het grensvlak van kubisme en laat-impressionisme . Haar bijzondere behandeling van licht en ruimte (naar het voorbeeld van Cézanne ) verraadt haar grote interesse in perspectieven uit de architectuur en in stadsprofielen, waarvan zij er vele schilderde. Vieira da Silva maakte ook gewaardeerd grafisch werk.
Zij verwierf in 1966 als eerste vrouw de Grand Prix National des Arts.

Afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop