BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Martin Kippenberger

(1953-1997) Duitse, veelzijdig beeldend kunstnaar, die actief was in verschillende disciplines waaronder theatrale performances en (pop)muziek. Kippenberger leefde in voortdurend verzet tegen zijn strenge protestantse opvoeding. Hij kreeg onder andere les van Sigmar Polke en werd net als deze tot Die Neue Wilden gerekend. Een neven oogmerk van zijn activiteiten was het verwekken van rumoer rondom zijn persoon om de mythe van kunst en kunstenaar onderuit te halen. Naast talloze schilderijen van zichzelf en imitaties van bekende kunstwerken maakte hij (met anderen) een installatie waarin hij pretendeerde een onaf literair werk van Franz Kafka uit 1927 te voltooien: The Happy End of Franz Kafka's America.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop