BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Maurice Utrillo

(Frankrijk 1883-1955). Bijzonder schilder, wiens stijl dichter ligt bij de negentiende-eeuwse impressionisten dan bij zijn tijdgenoten. Zonder akademische vorming greep hij naar de kunst om zijn drankprobleem te beteugelen. Hij was de zoon van de schilderes Suzanne Valadon. Hij maakte decors voor Sergej Diaghilev en schilderde winterse landschappen binnen de stad Parijs die treffend de eenzaamheid van de grote stad weergeven.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop