BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Max Liebermann

(Berlijn 1847-1935) Volgens sommigen is Liebermann de belangrijkste Duitse impressionist die vooral in zijn buitentaferelen de zorgeloze en hedonistische sfeer van de jaren twintig wist op te roepen. Daarbij was hij beïnvloed door de landschapsschilders van de School van Barbizon , wier werk uit midden negentiende eeuw hem sterk schijnt te hebben aangesproken tijdens een verblijf in Parijs.
Hij genoot veel aanzien en werd benoemd tot President van de Academie in Berlijn maar na het aan de macht komen van het Nationaal Socialisme in 1933 stortte zijn wereld in.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop