BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Mike Kelley

(1954-2012) Amerikaanse, rebelse multi-kunstenaar die zich in verlerlei media zeer intensief en persoonlijk uitdrukte. Niet alleen in beeldende kunst, maar ook in (pop)muziek, in geschrift en performances . Het nieuwsgrierige en ironische in zijn omvangrijke werk ontleende hij deels aan zijn leermeester John Baldassari. Zijn esthetische ongehoorzaamheid, soms uitmondend in wansmakelijkheid, werd vooral gevoed door zijn afkeer van de morele en sociale opdringerigheid van de Amerikaanse cultuur, zoals hij die in zijn Ierse middle-class milieu had ervaren. Kelley's invloed op jongere generaties is zeer groot geweest en dat zal niet minder worden na zijn ontijdige zelfdoding.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop