BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Pablo Picasso

(1881-1973) Wereldberoemde zeer expressieve en inventieve Spaans-Franse schilder, tekenaar, beeldhouwer en keramist, die met zijn werk aan de basis staat van vele experimentele ontwikkelingen in de kunst van de twintigste eeuw. Was samen met Georges Braque grondlegger van het kubisme en de collage . Hij maakte als eerste een assemblage . Kenmerkend voor zijn werk is dat hij om emoties uit te beelden mensen van verschillende kanten tegelijk schilderde.
Zijn buitengewoon vitale en experimentele werkwijze bracht hem ertoe met grote vrijheid zowel eigen vondsten in techniek en materiaal als citaten of stijlen uit het verleden te verwerken in zijn schilderijen en beeldhouwwerken, waarvan de invloed overweldigend is. Zijn beroemdste werk is Guernica, een protest tegen het Duitse bombardement op het Baskische plaatsje Guernica, tijdens de Spaanse Burgeroorlog .

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop