BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Robert Gober

(Amerika 1954) Beeldhouwer en installatie kunstenaar van de zogenaamde Appropriation Art waarmee bedoeld wordt het zich toe-eigenen van (aspecten van) beroemd andermans’ werk om de modernistische ambitie van oorspronkelijkheid en authenticiteit uit te dagen.
Ook het tot kunst verklaren van niet-kunstige beelden of objecten – wat hoort tot de nalatenschap van Dada – is een geliefd thema, onder niet-aflatende verwijzing naar Duchamp . Gober heeft grote affiniteit met allerlei vormen van urinoirs, ander sanitair en badkamerspullen. Meer dan eens heeft hij er grote exposities zoals de Biennale van Venetië mee gehaald.
Zie ook citationisme .

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop