BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Robert Gober

(Amerika 1954) Beeldhouwer en installatie kunstenaar van de zogenaamde Appropriation Art waarmee bedoeld wordt het zich toe-eigenen van (aspecten van) beroemd andermans’ werk om de modernistische ambitie van oorspronkelijkheid en authenticiteit uit te dagen.
Ook het tot kunst verklaren van niet-kunstige beelden of objecten – wat hoort tot de nalatenschap van Dada – is een geliefd thema, onder niet-aflatende verwijzing naar Duchamp . Gober heeft grote affiniteit met allerlei vormen van urinoirs, ander sanitair en badkamerspullen. Meer dan eens heeft hij er grote exposities zoals de Biennale van Venetië mee gehaald.
Zie ook citationisme .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop