BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Robert Mangold

(USA, 1937) Enigszins terzijde van de NewYorkse minimalistische beweging zijn de schilderijen van Mangold minder wiskunstig gedetermineerd en meer intuïtief van karakter dan die van de meeste minimalisten uit de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. De geometrische figuren (vierkant, cirkel ) zijn dikwijls aan één zijde van het doek misvormd om aan de andere zijde een veelhoek te vormen. Mangolds palet bevat veel warme kleuren (oker, olijfgroen, chocolade bruin) in tegenstelling tot de koelere tinten van de minimalisten.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop