BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Robert Wilson

(1941, pseudoniem van Bird Hofman) Amerikaans kunstenaar die vanaf 1965 theaterproducties maakt waarin hij allerlei creatieve vormen aan bod laat komen: beeldende kunst, muziek, toneel, dans enzovoort. Hij laat zich daarbij inspireren door performance art en minimal art , en verwerkt invloeden van de componist John Cage en de danser choreograaf Merce Cunningham . Hij maakte theaterstukken rond Freud , Stalin en Einstein (Einstein on the beach, 1976).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop