BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Sam Francis

(Amerika 1923-1994) Schilder van abstract werk waarbij hij gebruik maakte van vlekken en verfspatten (tachisme). In zijn lyrische composities van grote vlakken in expressieve kleuren stond hij onder de invloed van het abstract expressionisme , waarbij vooral het contemplatieve werk van Gorky en Rothko voor hem van betekenis was. Francis liet een groot aantal meditatieve schilderijen na.
Ook de abstracte Japanse schilderkunst vind je in het werk van Francis terug.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop