BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Sigmar Polke

(1941 - 2010) Eén van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Duitse neo-impressionisme van de jaren zeventig. Bij de jonge Duitse kunstenaars bestond grote behoefte aan Auseinandersetzung mit der Vergangenheit en aan herstel van het gekrenkte Duitse zelfbewustzijn. Zij maakten daartoe gebruik van het historisch expressionisme , de Duitse avantgarde bij uitstek.
Polke toont een grote verscheidenheid en wendbaarheid in stijlen, materialen en onderwerpen. Zijn werk omvat dia-reeksen, schilderijen en tekeningen, bewerkingen van foto’s en textiel. En vooral grafiek . Zijn motieven vragen altijd aandacht. Typisch voor zijn stijl zijn de rasters (de zogeheten Polke-dots) waarmee hij een werk twee gezichten geeft. Hij wordt gezien als een schakel tussen modernisme en postmodernisme .

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop