BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Thomas Schütte

(1954) Duitse veelzijdig beeldend kunstenaar met een sterke internationale uitstraling (USA, Spanje, Frankrijk). Behalve door zijn tekeningen en aquarellen is Schütte vooral bekend geworden door zijn meer dan levensgrote verhalende keramische figuren en sculpturen uit metaal, die hij soms plaatst in maquettes van imaginaire ruimtes en interieurs van een verwrongen beangstigende aard. De kunstenaar is sterk maatschappelijk geëngageerd en beoogt steeds onderwerpen uit de condition humaine in zijn werk aan de orde te stellen.

Afbeeldingen en Website van de kunstenaarvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop