BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

wereldkunst

Deze term wordt wel gebruikt als men ervan uitgaat dat in de smeltkroes van culturen in een multiculturele samenleving en de door de communicatiemiddelen steeds meer tot een 'global village' geworden wereld, op den duur een kunst zal ontstaan of al bezig is te ontstaan, die overal vergelijkbare kenmerken zal vertonen.
Daarnaast wordt hij ook wel gebezigd bij het streven van musea en grote internationale tentoonstellingen om niet telkens de westerse kunst de boventoon te laten voeren, maar ook die van over de hele wereld, dus ook uit de Derde Wereld, op een gelijkwaardige manier te presenteren.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop