BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Yves Tanguy

(Parijs 1900 – USA 1939 -1955) Belangrijk surrealistisch schilder, die grote invloed uitoefende op de abstract-expressionisten in Amerika. Met name in het werk van Arshile Gorky kan men zijn materiaal en thema’s terugvinden. De ijle sfeer en de mysterieuze karakters van Tanguy’s droomschilderijen zijn dikwijls geïnspireerd door de oceaan- en kustscènes, door de dolmens en de menhirs, die hij zo goed kende van talloze zomerverblijven in Bretagne vóór hij naar Amerika ging.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop