BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Internationale politiek > Europese Gemeenschap
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Europese Gemeenschap

Afgekort EG. Voorheen Europese Economische Gemeenschap (EEG) Verbond van vijftien Europese landen - de Benelux-landen, Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken, Griekenland, Spanje, Portugal, Finland, Oostenrijk en Zweden - gebaseerd op het op 25 maart 1957 gesloten Verdrag van Rome .
De belangrijkste organen van de EG zijn: de Europese Commissie , het Europees Parlement , de Raad van Ministers en het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschap.
Bij het Verdrag van Maastricht van begin 1992 is de EG omgedoopt tot Europese Unie (EU), waarbinnen een Economische en Monetaire Unie bestaat, de EMU . Dit onderscheid is er omdat nog niet alle EU-landen aan de gemeenschappelijke munt wilden meedoen.
Zie ook Europese Akte , interne markt , Verdrag van Amsterdam .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop