BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Islam > moslimfundamentalisme
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

moslimfundamentalisme

Term om moslims mee aan te duiden die een radicale interpretatie volgen van de Koran en de Hadith , de twee fundamenten van het geloof. Sommige fundamentalisten willen hun idealen in politieke daden omzetten en strijden voor de invoering van de sharia , de islamitische wetgeving. Soms worden terroristische acties gebruikt om dit doel te bereiken.

Zie ook Al Qaida in het Hoofdstuk Internationale politiek.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop