BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Art Blakey
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Art Blakey

Arthur Blakey (1919-1990) is een Amerikaanse drummer, die samen met Max Roach en Kenny Clarke gezien wordt als een van de eerste bebopdrummers . Hij ontwikkelt zijn drumstijl terwijl hij samenspeelt met musici als Thelonious Monk , Charlie Parker en Miles Davis . Vanaf 1947 leidt hij de 'Art Blakey’s Messengers' die begin jaren ’50 wordt omgedoopt tot 'The Jazz Messengers', die ruim drie decennia bestond. Hiermee wordt hij beroemd, mede doordat veel andere grote jazzmusici er hun loopbaan inzijn begonnen, bijvoorbeeld Keith Jarrett , Wynton en Branford Marsalis , Wayne Shorter en Freddie Hubbard .

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop