BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Art Tatum
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Art Tatum

Arthur Tatum (1909-1953) is een Amerikaanse pianist. Hij wordt beschouwd als een van de beste jazzpianisten aller tijden, die grote invloed heeft gehad op latere beroemde jazzpianisten in verschillende genres, bijvoorbeeld Thelonious Monk , Oscar Peterson en Chick Corea . Al bij zijn allereerste opnamen, in 1933, deed hij iedereen versteld staan van zijn virtuositeit en fantasierijke improvisaties. Zijn grote voorbeelden waren Earl Hines , James P. Johnson en Fats Waller , de twee laatsten vanwege hun beheersing van de 'stride style' . Er bestaan zeven CD’s genaamd The Art Tatum Solo Masterpieces (1953-1956) die samen zijn beste werk bevatten.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop