BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Art Tatum
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Art Tatum

Arthur Tatum (1909-1953) is een Amerikaanse pianist. Hij wordt beschouwd als een van de beste jazzpianisten aller tijden, die grote invloed heeft gehad op latere beroemde jazzpianisten in verschillende genres, bijvoorbeeld Thelonious Monk , Oscar Peterson en Chick Corea . Al bij zijn allereerste opnamen, in 1933, deed hij iedereen versteld staan van zijn virtuositeit en fantasierijke improvisaties. Zijn grote voorbeelden waren Earl Hines , James P. Johnson en Fats Waller , de twee laatsten vanwege hun beheersing van de 'stride style' . Er bestaan zeven CD’s genaamd The Art Tatum Solo Masterpieces (1953-1956) die samen zijn beste werk bevatten.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop