BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Ben Webster
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ben Webster

Benjamin Francis Webster (1909-1973) is een Amerikaanse tenorsaxofonist, die samen met Coleman Hawkins en Lester Young wordt gezien als de belangrijkste swingsaxofonist . Zijn persoonlijke en herkenbare stijl – afwisselend ruw en warm – gaf hem een grote populariteit. Hij is sterk beïnvloed door Johnny Hodges en het is niet vreemd dat ook hij vaak in het orkest van Duke Ellington heeft gespeeld. In de jaren ’50 speelde hij o.a. met Oscar Peterson , Coleman Hawkins en Art Tatum .

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop