BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Bessie Smith
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Bessie Smith

Bessie Smith (1894-1937) is een Amerikaanse jazz- en blueszangeres , bijgenaamd 'de keizerin van de blues'. In de jaren ’30 en vooral in de jaren ’20 van de 20ste eeuw was ze de populairste blueszangeres van Amerika. Haar carrière begon in 1912 als danseres in de show van Ma Rainey voordat ze haar eigen show begon. Haar eerste plaatopname Downhearted Blues (1923) met pianist Clarence Williams werd meer dan tweemiljoen keer verkocht, voor die tijd een enorm aantal. Daarna zong ze bij de bands van Fletcher Henderson , Louis Armstrong en Coleman Hawkins , aanvankelijk hot jazz nummers, maar in de jaren ’30 vooral swing . Ze heeft veel invloed gehad op Billie Holiday .

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop