BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Branford Marsalis
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Branford Marsalis

Branford Marsalis (1960) is een Amerikaanse saxofonist. Net als zijn broer Wynton Marsalis speelt hij zowel jazz als klassieke muziek, maar zijn repertoire is veel minder breed. Na te hebben gespeeld bij o.a. Art Blakey en Lionel Hampton , is hij tot 1985 lid van het eerste septet van zijn broer Wynton. In de jaren ‘80 speelt hij ook op de eerste soloplaat van popmuzikant Sting  Dream Of The Blue Turtles (1985) en op platen van Tina Turner en Grateful Dead . In totaal is hij op een 90tal albums te horen, met eigen bands en als gast op platen van anderen: van Miles Davis tot Anna Maria Jopek .

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop