BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Charlie Haden
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Charlie Haden

Charles Edward Haden (1937-2014) is een blanke Amerikaanse contrabassist, die free jazz , hard bop en fusion speelde. Free jazz speelde hij vele jaren met Ornette Coleman , fusion met Keith Jarrett en Jan Garbarek . Haden’s muziek heeft diverse invloeden, variërend van folk , country en Bach tot Charlie Parker en Stan Kenton . Dat is te horen in de warme toon van zijn basspel en de lyrische manier van spelen, die hij toepast in zijn solo’s.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop