BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Coleman Hawkins
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Coleman Hawkins

Coleman Randolph Hawkins (1904-1969) is een Amerikaanse saxofonist, die als rolmodel voor alle tenorsaxofonisten wordt gezien. Al in 1922 maakte hij zijn eerste plaatopnamen, in het begin in de Hot Jazz stijl, maar al snel begon hij in big bands te spelen en over te stappen op swing . In 1944 nam hij de allereerste bebop muziek op, samen met Dizzy Gillespie , Oscar Pettiford en Max Roach . In de jaren ’50 keerde hij terug naar meer traditionele jazz. Hij heeft met veel andere beroemde jazzmusici samengespeeld, onder wie Fletcher Henderson , Louis Armstrong , Django Reinhardt , Thelonious Monk Ben Webster , Kenny Burrell en de hiervoor al genoemde musici. Zijn beroemdste opname is Body And Soul (1939) die vrijwel geheel bestaat uit een improvisatie op de oorspronkelijke melodie.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop