BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Dave Holland
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Dave Holland

Dave Holland (1946) is een Engelse contrabassist. Hij heeft eind jaren ’60, begin jaren ’70 in de bands van Miles Davis en Chick Corea gespeeld toen die zich bezighielden met de ontwikkeling van de fusion . Ook Jack DeJohnette , Stan Getz , Herbie Hancock , Pat Metheny , Kenny Wheeler en vele anderen hebben gebruik gemaakt van de diensten van 'de beste Britse bassist' zoals hij vaak wordt genoemd, mede omdat hij zich makkelijk aanpast aan verschillende stijlen.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop