BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Ella Fitzgerald
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ella Fitzgerald

Ella Jane Fitzgerald (1917-1996) is een Amerikaanse swing- en bebopzangeres , die – samen met Sarah Vaughan en Billie Holiday – gezien wordt als een van de drie beste jazz-zangeressen ter wereld. Door haar grote stembereik (vier octaven), zuivere toon en perfecte uitspraak verwierf ze de bijnamen 'Queen of Jazz', 'Lady Ella' en 'First Lady of Song'. Ze zong onder meer bij de bands van Louis Armstrong , Benny Goodman , Oscar Peterson , Duke Ellington , Dizzy Gillespie en Count Basie . Tussen 1966 en 1972 zong ze ook popmuziek, spirituals en country & western , maar daarna keerde ze terug naar de jazz.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop