BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Fats Navarro
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Fats Navarro

Theodore 'Fats' Navarro (1923-1950) is een Amerikaanse trompettist die als een van de voornaamste pioniers van de beboptrompet wordt gezien. Hij speelde met veel andere jazzgrootheden, zoals Charlie Parker , Benny Goodman , Lionel Hampton , Coleman Hawkins en Kenny Clarke . Door zijn slechte gezondheid (overgewicht, tbc) en heroïneverslaving leefde hij te kort om in zijn leven al werkelijk beroemd te worden.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop