BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Freddie Hubbard
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Freddie Hubbard

Frederick Dewayne Hubbard (1938-2008) is een Amerikaanse  bebop en hardbop trompettist. In de jaren ’60 heeft hij in de bands van Ornette Coleman , John Coltrane en Eric Dolphy ook meegewerkt aan een aantal belangrijke free jazz opnames. Vanaf de jaren ’70 speelde hij met Herbie Hancock , Wayne Shorter en diverse andere jazz- en popmusici mee op fusion albums.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop