BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Gary Peacock
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Gary Peacock

Gary Peacock (1935) is een Amerikaanse contrabassist. Hij speelt bebop , hard bop, free jazz en avant-garde . Tussen 1969 en 1976 is hij weinig actief op muziekgebied (macrobiotiek en zenstudie in Japan, biologiestudie in Amerika) en daarna wordt hij muziekleraar. In 1977 maakt hij een prima album met Jack DeJohnette en Keith Jarrett (Tales Of Another) waarna hij een trio met hen vormt. Hij werkt ook met o.a. Jan Garbarek , Ralph Towner en Bill Frisell . Als bassist blijft hij dichter bij de basis van de jazz dan generatiegenoten als bijvoorbeeld Eberhard Weber .

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop