BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > hardbop
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

hardbop

Hardbop is een vorm van bebop waarbij elementen van blues , gospel en rhythm & blues worden toegevoegd, waardoor de muziek toegankelijker is voor een groter publiek. Dit genre ontstaat in de jaren ’50 en is tot ver in de jaren ’60 populair. Bekende musici die hardbop hebben opgenomen zijn John Coltrane , Art Blakey , Miles Davis , Sonny Rollins , Cannonball Adderley, Freddie Hubbard , Dexter Gordon , Charles Mingus en Thelonious Monk .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop