BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Herbie Hancock
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Herbie Hancock

Herbert Jeffrey Hancock (1940) is een Amerikaanse pianist en synthesizerspeler, die zijn spel in diverse genres heeft toegepast, zoals bebop , hard bop, fusion , jazzrock , funk , r&b en electro. Bovendien heeft hij elementen uit rock, blues , gospel en klassieke muziek (vooral Debussy en Ravel ) gebruikt. Het album Head Hunters (1973) is de best verkopende jazzplaat van de jaren ’70 en geeft een goed idee van zijn stijl. Zijn compositie Watermelon Man (1962) is zijn bekendste nummer, vooral door de uitvoering van Mongo Santamaria. In 1983 componeerde hij Rockit, het eerste nummer waarop wordt gescratcht.

 

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop