BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Jack DeJohnette
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Jack DeJohnette

Jack DeJohnette (1942) is een Amerikaanse drummer met een groot improvisatievermogen. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke jazzdrummers van de twintigste eeuw en heeft dan ook met veel beroemde musici gespeeld, bijvoorbeeld Miles Davis , Freddie Hubbard , John Scofield , Pat Metheny , Michael Brecker , Dave Holland  en Keith Jarrett . Zijn muzikale stijl begeeft zich zowel op het terrein van de fusion en free jazz als op het gebied van de wereldmuziek, de new age en de r&b .

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop