BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Jan Garbarek
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Jan Garbarek

Jan Garbarek (1947) is een Noorse saxofonist, die behalve jazz ook wereldmuziek en klassieke muziek maakt. Zijn hoge, scherpe geluid met langgerekte noten roept bij veel luisteraars beelden op van de kale toendra of woestijn. Hij heeft met veel bekende tijdgenoten samengewerkt, onde rwie Charlie Haden , Terje Rypdal, Egberto Gismonti , Keith Jarrett , Bill Frisell , Ralph Towner , Eberhard Weber en Kenny Wheeler. Het album Twelve Moons (1993) geeft een goed beeld van zijn kwaliteiten. 

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop