BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > John Scofield
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

John Scofield

John Scofiel (1951) is een Amerikaanse gitarist, die vooral jazzrock en fusion speelt, maar daarnaast ook bebop , funk, soul , rock en blues . Hij heeft op meer dan 100 albums met andere beroemde jazzmusici samengewerkt, zoals Miles Davis , Pat Metheny , Herbie Hancock , Chick Corea , Dave Holland , Charles Mingus , Jaco Pastorius en Bill Frisell . Onder zijn eigen naam heeft hij 40 albums uitgebracht; Still Warm (1985) en Time On My Hands (1989) zijn daarvan de beste voorbeelden.

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop