BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Keith Jarrett
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Keith Jarrett

Keith Jarrett (1945) is een Amerikaanse pianist en componist, die naast fusion ook klassieke muziek maakt. Zijn composities en improvisaties zijn, behalve door diverse jazzgenres, ook beïnvloed door klassiek, country en rock . Dat is goed te horen op zijn bestseller Köln Concert (1975). Behalve tientallen soloalbums heeft hij ook platen gemaakt met o.a. Charlie Haden , Jan Garbarek , Jack DeJohnette en Miles Davis .

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop