BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Jazz > Lester Young
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Lester Young

Lester Willis Young (1909-1959) is een Amerikaanse tenorsaxofonist en klarinettist. Hoewel hij bekend staat als een van de meest invloedrijke tenorsaxofonisten en hij een grote bijdrage heeft geleverd aan de bebop is hij veel minder bekend dan Coleman Hawkins en John Coltrane . Hij ontwikkelde zijn lichte, weinig uitbundige stijl van spelen in de bands van Fletcher Henderson en Count Basie , bij wie hij in de jaren ’30 speelde. Toen hij in de jaren ’50 zwaar begon te drinken werd dat steeds moeilijker.vorige
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop